söndag 28 februari 2010

# 59 Unga kvinnor / Louisa May Alcott

Den här boken har jag tänkt på att tipsa om ett tag. Den fick jag i julklapp i mitten på 1990-talet av min pappa. Boken är skriven 1868 och skildrar livet för familjen March och framför allt de fyra döttrarna Meg, Jo, Amy och Beth. Varför jag kom att tänka på den nu var för att jag tittade på filmen Marie-Antoinette igår och blev påmind om de svepande kjolarna som jag fantiserade om när jag var liten.

Nu kan man säga att den här boken är så långt ifrån Marie-Antoinettes liv som bara möjligt går, familjen är fattig och det mesta är ganska besvärligt. Det som håller ihop är ändå systrarnas kärlek till varandra.

Jag ska läsa om boken nu i vuxen ålder så snart jag varit hemma hos mamma och pappa och hämtat den. Jag kommer i alla fall ihåg att jag gillade boken skarpt och blev helt tagen i de där långa klänningarna och deras liv. Jag hade givit vad som helst för att istället vara född på 1800-talet... Gillar du Jane Austeen och hennes Stolthet och Fördom gillar du den här!

Titel: Unga kvinnor
Författare: Louisa May Alcott
ISBN: 91-7102-187-6

1 kommentar:

  1. Den boken kommer jag ihåg att jag gillade skarpt när jag var i tonåren. Undrar om jag har kvar boken nånstans i mina gömmor? Frågan är bara var nånstans den kan tänkas vara. Måste absolut sätt upp den på min lista över böcker att läsa om.

    SvaraRadera